Blogi

Mandaatin sisustussuunnittelupalvelut

Haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman monipuolisesti ja olemme ottaneet palvelutarjontaamme uutena lisäpalveluna sisustussuunnittelun. Usein vanhaa kotia myydessä tai uuteen kotiin muuttaessa nousee esiin tarve tilojen ja sisustuksen päivittämisestä.

Kotia myyntiin laittaessa asiakkaat usein miettivät kannattaisiko asuntoa hieman ehostaa paremman myyntihinnan tai nopeamman myynnin toivossa. Meiltä Mandaatilta löytyy ammattitaitoa niin kiinteistönvälityksen kuin suunnittelun puolelta, jolloin asiakas saa kattavan arvion remontoinnin kannattavuudesta. Kiinteistönvälittäjällä on näkemys alueellisiin myyntihintoihin ja menekkiin, kun taas sisustussuunnittelijalta löytyy ammattitaitoa nykyaikaisiin ja myyntiä tehostaviin sisustusvalintoihin. Remontin ei aina tarvitse olla mittava, vaan jo pienilläkin freesauksilla saadaan ihmeitä aikaan. Toinen selkeä suunnittelun tarve nousee esiin uuden kodin hankinnan yhteydessä, jolloin halutaan tehdä kodista oman näköinen ja omaan käyttöön toimiva. Sisustussuunnittelijan avustuksella voidaan yhdessä miettiä millaista apua kohteeseen tarvitaan eli halutaanko tehdä laajempi remontti vai riittääkö esimerkiksi konsultointikäynti. Olemme räätälöineet näihin tarpeisiin kaksi erilaista suunnittelupakettia Myynnin vauhdittaja ja Kodin viimeistely. Blogin lopusta löytyy lisätietoja myös muista suunnittelupalveluista.

Myynnin vauhdittaja -suunnittelupalvelu

Suunnitteletko asuntosi myyntiä ja haluat kohteesta mahdollisimman hyvän hinnan ja nopean myynnin? Jo pienillä järkevillä remontti- ja huoltotoimenpiteillä saadaan vauhtia asunnon myyntiin. Työskentelemme Mandaatilla myytävien asuntojen kanssa päivittäin, joten meiltä löytyy näkemystä myyntiin vaikuttavista seikoista.

Suunnittelutiimiltämme löytyy asiantuntemusta tämän päivän sisustustrendeistä ja ajattomista ratkaisuista. Myynnin vauhdittaja -palvelulla sisustussuunnittelijamme tekee muutossuunnitelman asiakkaan kanssa etukäteen sovitussa mittakaavassa ja budjetissa. Suunnittelu voi pitää sisällään joidenkin pintojen uudet maalisävyt ja ohjeet viimeistelyyn tai vaihtoehtoisesti isomman remonttisuunnitelman. Tällä palvelulla pieni remonttipanostus todella kannattaa ja järkevästi suunnitellut ratkaisut vauhdittavat asunnon myyntiä!

Suunnittelun hinta määräytyy suunniteltavien tilojen määrän ja suunnittelun tarpeen mukaan. Alla esimerkki hintoja.

Pieni myynnin vauhdittaja 360€ sis. alv: Noin neljän tunnin paketti. Pitää sisällään käynnin kohteessa ja muutosmuistion tekemisen. Pienellä myynnin vauhdittajalla päivitetään esimerkiksi pintoja, kiintokalusteita tai valaistusta myynnin kannalta järkevässä mittakaavassa. 

Iso myynnin vauhdittaja 720€ sis. alv: Noin kahdeksan tunnin paketti. Pitää sisällään käynnin kohteessa, käynnin rautakaupassa/sisustusliikkeessä, sekä muutosmuistion tekemisen. Isolla myynnin vauhdittajalla päivitetään isommankin kohteen pintoja, kiintokalusteita ja valaistusta myynnin kannalta järkevästi. 

Kodin viimeistely -suunnittelupalvelu

Oletko ehkä muuttanut uuteen kotiin tai tarvitset muuten apua kodin viimeistelyn suhteen? Ehkä joku seinä kaipaa uutta tapettia, eteisen säilytys selkeämpää ratkaisua tai taulut eivät ole vielä löytäneet sopivia paikkoja. 

Tarpeesi voivat liittyä pintojen päivittämiseen tai sisustuksen viimeistelyyn, Kodin viimeistely -palvelulla voit suunnitella nämä yhdessä sisustussuunnittelijan kanssa. Sisustussuunnittelijalta löytyy ulkopuolista näkemystä yhtenäisen ja viimeistellyn ilmeen saamiseen. Saat suunnittelijalta selkeät ohjeet suunnittelua kaipaavien kohtien viimeistelyyn ja mahdollisten uusien tuotteiden hankintaan. Tarvittaessa esimerkiksi huonekalujen sijoittaminen ja taulujen asennuspaikat voidaan katsoa paikan päällä kohdilleen. 

Suunnittelun hinta määräytyy suunniteltavien tilojen määrän  ja suunnittelun tarpeen mukaan. Alla esimerkki hintoja.

Pieni viimeistely 540€ sis. alv: Noin kuuden tunnin paketti. Pitää sisällään käynnin kohteessa, mahdollisesti käynti sisustusliikkeessä ja muutosmuistion/tuoteluettelon tekeminen ja läpikäynti. Pienellä viimeistelyllä saadaan kuntoon ison kohteen pikkujutut tai pienen kohteen kattavampi viimeistely.

Iso viimeistely 1080€ sis. alv: Noin kahdentoista tunnin paketti. Pitää sisällään käynnin kohteessa, käyntejä sisustusliikkeessä ja muutosmuistion/tuoteluettelon tekeminen ja läpikäynti. Isolla viimeistelyllä saadaan jo isommankin kohteen viimeistely kuntoon.

Suunnittelupalvelut

Asunnon myyntiin ja vaihtoon räätälöityjen suunnittelupakettien lisäksi tarjoamme laajasti erilaisia suunnittelupalveluita. Alle olemme hieman listanneet erilaisia kokonaisuuksia.

Pintamateriaalisuunnittelu

Pintamateriaalisuunnitelmassa määritellään asunnon värimaailma ja käytettävät pintamateriaalit. Suunnitelma sisältää huonekortit suunniteltavista tiloista. Huonekorttiin on määritelty asunnon pintamateriaalit ja viimeistelyn yksityiskohdat. Suunnitelmaan tehdään myös detaljipiirustukset tarvittavista yksityiskohdista, sekä ladonta-ohjeistus laatoille ja lattiamateriaaleille.
Pintamateriaalisuunnitelma on kokonaisvaltainen remonttisuunnitelma esimerkiksi rakennusurakoitsijalle ja toimii ohjeistuksena työmaalla. Pintamateriaalisuunnittelu pyritään tekemään yhteistyössä kohteen eri toimijoiden kesken, jolloin lopputuloksesta saadaan paras mahdollinen, niin toteutuksen, toimivuuden kuin visuaalisen ilmeenkin suhteen.

Esimerkki hinnoittelusta: Kaksion pintamateriaalisuunnitelma 1350€ sis. alv.

Tila- ja kiintokalustesuunnittelu

Tila- ja kiintokalustesuunnittelussa paneudutaan remontoitavan tai uuden kodin tilaratkaisuihin. Suunnittelussa lähdetään liikenteeseen kodin pohjaratkaisusta ja arvioidaan mahdollisia rakenteellisia muutoksia. Tilasuunnittelussa ratkaistaan kodin toimivuuteen liittyviä ongelmakohtia. Tilat käydään läpi kokonaisuutena, mutta pureudutaan myös jokaiseen tilaan kerrallaan. Yhtenä isona osana suunnitellaan tilojen kiinteiden kalusteiden toimiva sijoittuminen. Tiloja suunnitellaan huomioiden tilojen toimintojen vaatima tila ja irtokalusteiden sijoittuminen.

Rakenteellisissa ratkaisuissa tilaehdotuksia käydään läpi rakennusalan ammattilaisen, mahdollisen remontin toteuttajan kanssa. Sisustussuunnittelija tekee kalusteista luonnokset, joiden pohjalta kiintokalustetoimittaja laatii viralliset kalustekuvat yhteistyössä sisustussuunnittelijan kanssa. Eri ammattilaisten yhteistyöllä suunnitelmasta saadaan kokonaisvaltaisesti toimiva, niin lopputuloksen kuin toteutuksenkin kannalta. Sisustussuunnittelija kantaa vastuun kokonaisuuden hallinnasta ja pystyy ajattelemaan ratkaisuja laajempina kokonaisuuksina. Huomioithan, että suunnittelija on apuna myös toteutusvaiheessa.

Esimerkki hinnoittelusta: Kaksion tila- ja kiintokalustesuunnittelu 1350€ sis. alv.

Valaistussuunnittelu

Valaistussuunnitelmaan kuuluu asunnon kiinteiden valaistusratkaisujen suunnittelu. Pohjakuvaan määritellään valaisimien tarkat paikat ja syttymisryhmät. Suunnitelmaan kirjataan valaisimien tuotetiedot ja ominaisuudet. Valaistussuunnitelma voi pitää sisällään myös valaisinpistokkeilla olevien irtovalaisimien tyypittämisen ja mahdollisen ulkovalaistuksen.
Esimerkki hinnoittelusta: Kaksion valaistussuunnitelma 810€ sis. alv

Irtokaluste, tekstiili- ja somistesuunnittelu

Kodin viimeinen silaus luodaan sopivilla irtokalusteilla, tekstiileillä ja somisteilla. Irtokalusteita suunniteltaessa on erityisen tärkeää tilojen mitat, halutut toiminnot ja asiakkaan mieltymysten mukainen tyyli. Sisustussuunnittelijalta löytyy tilallista hahmotuskykyä sekä ymmärrystä kalusteiden vaatimasta tilasta, näin saadaan oikean kokoiset kalusteet jokaiseen tilaan toiminnallisuudesta tinkimättä.

Sisustustekstiilisuunnittelussa valitaan kohteeseen sopivat tekstiilit eli matot, verhot, koristetyynyt ja sänkytekstiilit. Tekstiilit valitaan asiakkaan toivomista hankintapaikoista budjetti ja olemassa oleva sisustus huomioiden. Somistesuunnittelulla viimeistellään koti, somistesuunnittelussa voidaan sommitella asiakkaan omat koriste-esineet ja taulut sopiviin paikkoihin, sekä tarvittaessa katsoa uusia tuotteita tai vanhojen tavaroiden tuunausvinkkejä.

Esimerkki hinnoittelusta: Kaksion irtokaluste, tekstiili- ja somistesuunnittelu 1350€ sis. alv

 

Kysy rohkeasti lisää mikäli mielenkiintosi heräsi, mietitään yhdessä tarpeisiinne sopiva suunnittelukokonaisuus. Kooste suunnittelupalveluista

Tutustu suunnittelijoihin:

Anni Savolainen

Sandra Ahlroos

Tutustu suunnitteluprojekteihin Instan kohokohdissa