Blogi

Vinkkilista: Mökki myyntikuntoon!

Mökin myynti edessä?

Näillä vinkeillä saat mökin myyntikuntoon:

  1. Kulkureitit ja pihat

Onko pihoilla epämääräisiä tavaroita, kasoja, roskia, kaatuneita puita tai muuten raivattavaa? Siisti pihat ja parkkipaikka/tulo rantaan, jos mökki sijaitsee saaressa. Huomioi myös, että kaikkiin rakennuksiin ja mahdolliseen rantaan on kulkureitit kunnossa! Tarkista, että rakennusten ovet aukeavat ilman sen suurempia ponnistuksia.

  1. Tuuletus

Erityisesti talven jälkeen mökin sisällä ilma on usein tunkkainen ja mökki vaatii tuuletusta. Tuoksut ja hajut vaikuttavat vahvasti tunteeseen, joten tuuleta ja vie hajua tuovat kankaat ja tavarat pois.

  1. Tekstiilit

Vie vanhat, haisevat ja huonoksi menneet petivaatteet ja vaatteet pois, tuuleta/pese/puistele verhot ja matot.

  1. Ikkunat

Ikkunat on hyvä pestä talven jäljiltä, mutta mökillä ikkunan pesussa ei tarvitse olla turhan tarkka, tärkeintä että aurinko pääsee paistamaan sisälle!

  1. Kaapit

Jos tuleva ostaja kurkkaa keittiön kaappeihin, mitä hän siellä näkee? Toivottavasti ei ainakaan hiiren jätöksiä jauhopussien ja muiden elintarvikkeiden välissä. Tarkista siis kaapit ja huolehdi, että yleisilme on siisti.

  1. Sauna

Pese sauna perusteellisesti, älä säästele pesuaineen ja harjan käytössä! Tarkista myös tuhkaluukku ja tyhjennä se, jos tarpeen. Vie tyhjät shampoot ja pesuainepurkit pois.

  1. Ensivaikutelma

Siivoamisen ja raivaamisen jälkeen, yritä katsoa mökkiä ja pihapiiriä uusin silmin. Ensivaikutelmalla on merkitystä, erityisesti mökkikaupoissa, jotka perustuvat usein vahvasti tunteeseen! Korosta mökkisi parhaita puolia ja korjaa silmiinpistävät asiat.

  1. Ranta ja tontin rajat

Jos mökilläsi on ranta ja laituri, tarkista laiturin kunto! Jos myyt mökkiäsi vielä, kun järvi on jäässä, muista kuvailla minkälainen ranta, pohja ja vesi on. Tontin rajat kiinnostavat tietysti ostajia ja ne olisi hyvä olla nähtävillä, sekä kartan avulla, että maahan merkatuin merkein.

  1. Katto ja terassi

Kesällä katto on näkyvissä, mutta jos myyt lumien aikaan, niin olisi hyvä, jos katon materiaalin olisi jostakin kulmasta nähtävillä. Terassin kohdalla lumityöt olisi hyvä tehdä kokonaisuudessaan, jotta terassin kunnon pystyisi tarkistamaan ja ennen kaikkea näkisi, minkälaisella ja kokoisella terassilla kesää pääsisi viettämään!

  1. Mökin myynti talviaikaan

Mikäli myyt mökkiä talvella, etsi vanhat kesäkuvat kaapista/kamerasta/puhelimestasi. Talvi ei todellakaan ole este mökin myymiselle, kunhan ostajaehdokas saa ajatuksesta kiinni mille mökkipaikka mahdollisesti näyttää keskikesällä.

Tuo esiin mökin parhaat puolet

Mökin myyjänä olet itse parhaiten perillä mökkisi hyvistä puolista, jotka eivät välttämättä selviä kiinteistön asiakirjoista. Tästä syystä onkin tärkeää tuoda nämä hyväksi havaitut asiat ja ominaisuudet esille kiinteistöä välittävälle asiantuntijalle.

Lainsäädäntö ohjailee mökkikauppaa

Suurin osa myytävistä mökeistä on itsenäisiä kiinteistöjä, joten kauppa täytyy tehdä Maakaareen mukaisessa määrämuodossa. Vaikka kauppahinnat mökeissä yleensä ovat huomattavasti edullisempia kuin omakotitalokaupassa, sama määräävä lainsäädäntö ohjailee kaupantekoa. Tästä syystä ammattitaito on olennainen osa onnistunutta mökkikauppaa.

Yhteenvetona voikin todeta, että myyjän hyvät valmistelutyöt, laadukkaat ja tunteita herättävät myyntikuvat, sekä kiinteistönkaupan ammattilaisen hoitama kokonaisuus aina selvitystyöstä – kaupantekoon, ovat ratkaisevat tekijät.

Me Mandaatilla pidämme huolen, että nämä kriteerit tulevat myös mökin myynnissä täyttymään.

Asunto Mandaatti – Toimeksianto vapauteen.