Blogi

Asuntojen stailaus – Kaikki lähtee hyvistä myyntikuvista

Asuntojen stailaus myyntikuvia varten on yleistynyt vuosi vuodelta yhä enemmän, ja sillä on todettu olevan varsin positiivinen ja nopea vaikutus myyntiaikaan. Tavoitteenamme on saada asunnosta paras mahdollinen myyntihinta, sekä potentiaaliset asiakkaat kiinnostumaan kohteesta. Tämän vuoksi haluamme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua myös hyvien myyntikuvien osalta. Välityspalkkioon kuuluu aina sisustussuunnittelijan stailaus, sekä ammattivalokuvaajan kuvaus.

Mutta mitä kaikkea stailaus pitää sisällään ja miten kannattaa valmistautua ennen stailaajan ja valokuvaajan saapumista? Tässä blogissa kerromme mitä stailaus tarkoittaa käytännössä ja millaisia työvaiheita siihen liittyy.   

Mitä stailaus tarkoittaa Asunto Mandaatilla?

Stailausprosessi alkaa asuntoon tutustumisella välittäjän ottamien kuvien avulla. Stailaaja ja välittäjä tekevät yhdessä stailaus- ja kuvaussuunnitelman kohteesta. Välittäjä osaa kertoa kohteen myyntivaltit, niin sisätilojen kuin asuinalueenkin osalta. Stailaajalta löytyy taas näkemystä asunnon sisustukseen. Stailaajalta löytyy ammattitaito asunnon parhaiden puolien korostamiseen, sekä houkuttelevuuden lisäämiseen kauniiden sommitteluiden ja stailaustuotteiden avulla. Stailauksessa pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon asiakkaan omia tavaroita ja lisäksi hyödynnämme omaa stailausvarastoamme. Stailauksen tarkoitus on selkeyttää ja mahdollistaa hyvät myyntikuvat. Hyvissä myyntikuvissa pyrimme tuomaan esille asunnon realistisen tilavaikutelman, sekä avaruuden tunteen. Yksityiskohtakuvilla haluamme korostaa esimerkiksi asunnon pintamateriaaleja tai yleistä tunnelmaa.   

Asuntostailauksissa pyritään hyödyntämään ensisijaisesti asiakkaan omia kalusteita ja tavaroita.

Stailaajan tehtävä on selkeyttää asunnon tiloja.

Meillä asunnon stailaukseen voi kuulua mm. olemassa olevien tavaroiden ja huonekalujen uudelleen järjestely, tekstiilien, mattojen ja verhojen vaihtaminen sekä muiden stailaustavaroiden sommittelu. Asuntoon tuodaan myös stailauskukkia ja hedelmiä lisäämään viihtyvyyttä. 

Stailaajan ja valokuvaajan yhteistyö

Stailauksen valmistuttua kuvaaja ja stailaaja käy läpi asunnon tilat ja suunnittelevat yhdessä parhaat kuvakulmat. Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi, olemme varanneet stailaukseen ja valokuvaukseen aikaa yhteensä noin 5 tuntia. Asunnon stailaus- ja kuvauspalvelussa varaamme aikaa tavaroiden siirtämiseen, stailaustavaroiden järjestelyyn, kuvaamiseen, stailauksen purkamiseen sekä pakkaamiseen. 

Tyhjän asunnon stailauksessa hyödynnämme meidän oman stailausvarastomme somisteita, tekstiilejä ja kevyitä huonekaluja. Suurien tilojen, kuten olohuoneen stailauksessa hyödynnämme digistailausta, eli virtuaalikalustusta, jolloin isot kalusteet lisätään kuviin digitaalisesti.

Digistailaukseen otettu tyhjä olohuonekuva.

Tyhjään olohuonekuvaan saadaan digistailauksella isot kalusteet.

Kun kuvaukset ovat ohi, stailaaja pakkaa stailaustavarat kasaan ja siirtää asiakkaan tavarat omille paikoilleen. Kuvausten jälkeen valokuvaaja ryhtyy käsittelemään kuvat myynti-ilmoitusta varten. Valmiiden kuvien tarkistuksen jälkeen välittäjä pääsee julkaisemaan kohteen. Tiiviillä välittäjän, stailaajan ja valokuvaajan yhteistyöllä saamme taltioitua asunnon parhaimmat puolet, tunnelman ja kauneimmat yksityiskohdat herättämään potentiaalisten ostajien kiinnostuksen. 

Kuinka voit valmistautua asunnon kuvauksia varten?

Jotta työmme olisi mahdollisimman sujuvaa, listasimme tähän kolme tärkeintä huomioitavaa asiaa ennen myyntikuvien ottamista. Nämä toimintamallit antavat positiivisen vaikutelman mahdolliselle ostajalle myös asuntonäytöissä. 

 

  • Puhtaus on kaiken A ja O: Tilojen huolellinen siivoaminen ja huoltaminen. Puhdas koti antaa vaikutelman, että asunnosta on pidetty hyvää huolta. 

 

  • Hyvä järjestys: Vähemmällä tavaramäärällä mahdollisen ostajan on helpompi hahmottaa asunnon tilat ja kiinteät pinnat. Henkilökohtaiset tavarat kannattaa siirtää pois näkyvistä.  

 

  • Piha ja parveke: Otamme myös ulkokuvia, joten sisääntulo, parveke ja piha-alueet kannattaa siistiä ylimääräisistä tavaroista. Siisti sisääntulo antaa kutsuvan ensivaikutelman.  

Jos sinulla herää kysymyksiä stailaukseen tai myyntikuviin liittyen, vastaamme mielellämme. Asunto Mandaatin stailaajat löydät täältä.