Blogi

Sijoitusasunnon vuokraus välittäjän avulla

Miksi käyttää vuokravälittäjää sijoitusasunnon vuokrauksessa?

Vuokravälittäjän käyttäminen voi pelastaa sinut monelta sudenkuopalta, kun vuokraat sijoitusasuntoasi. On totta, että asuntosijoittamiseen liittyy aina riskinsä. Riskienhallinnan kannalta tärkein vaihe on lähes aina vuokralaisen valinta. Pelkästään vuokralaisehdokkaan jututtaminen ja oikeiden kysymysten kysyminen sekä luottotietojen tarkistaminen auttavat jo pitkälle.

Sijoitusasuntojen vuokraukseen enemmän perehtyneelle asunnon vuokraaminen itse voi toimia tavallaan myös harrastuksena. Tällöin paljon hyödyllistä tietoa sijoitusasunnon vuokrauksesta saat esimerkiksi Suomen Vuokranantajat -sivustolta. Yhden asunnon hallinnointi ei vielä vie paljoa aikaa mutta jos asuntoja on kertynyt useampia, myös ajankäyttö ja vaiva kasvavat.

Saatat ehkä itse asua eri paikkakunnalla, jolloin välittäjän käyttö voi olla käytännön syistä välttämätöntä. Välittäjä osaa ammattilaisena määritellä asuntoon oikean vuokran. Välittäjällä on paljon kokemusta, dataa ja tietoa eri alueiden vuokratasosta. Tämä palvelee sekä vuokranantajaa että houkuttaa potentiaalisia vuokralaisia. Asuntosi saattaa roikkua tyhjillään viikkokausia liian korkean vuokranpyynnön takia. Liian matalan hinnoittelun vuoksi taas menetät mahdollista vuokratuloa.

Nykyaikaisella välittäjällä on useita väyliä markkinoida kohdetta asunnonhakijoille sekä mahdollisesti omia verkostoja, joita hän pystyy hyödyntämään. Lisäksi hän osaa ottaa edustavat valokuvat, kirjoittaa hyvän asuntoa ja asuinaluetta kuvaavan kuvaustekstin sekä antaa muut tärkeät tiedot, joita asuntojen markkinoinnissa vaaditaan. Nykypäivän sähköiset työkalut tekevät yhteistyöstä vuokranantajan ja välitysliikkeen välillä vaivatonta.

Mieti millaista palvelua haluat välittäjältäsi sijoitusasunnon vuokrauksessa?

Eri välitysliikkeillä palvelupaketti voi erota paljonkin toisistaan. Yksinkertaisimmillaan välityspalvelu voi sisältää asuntoilmoituksen, vuokralaisen etsinnän ja vuokrasopimuksen laatimisen. Laajemman palvelun tarjoajalla palvelu voi sisältää näiden lisäksi esimerkiksi muuttotarkastuksen, vuokravalvonnan ja takauksen, vuokravakuuspalvelun, vuokrankorotusten teon sekä konsultoinnin ongelmatilanteissa.

Perinteisesti vuokravälityksessä välittäjä saa palkkionsa, kun vuokrasopimus asunnosta on tehty uuden vuokralaisen kanssa. Tässä tapauksessa tilanne voi olla hieman ristiriitainen sillä on vuokravälitysliikkeelle eduksi, että vuokralainen vaihtuu asunnossa tiuhaan. Kuun lopussa odotellaan irtisanomisilmoituksia, jotta saadaan asunto uudelleen välitykseen. Yleensä vuokrasopimus tehdään vähintään vuodeksi mutta useasti vuokralaiset saattavat vaihtua asunnossa lähes vuosittain. Välityskulut ovat verovähennyskelpoisia mutta tilanne ei välttämättä ole vuokranantajalle edullinen.

Asunnon vuokraamisessa, kuten sijoittamisessa yleensäkin, on aina riskinsä. Se, että vuokralainen jättää vuokran maksamatta, on yksi niistä. Nykyään moni vuokravälitysliike myöntää vuokratakauksen ainakin ensimmäisen vuoden vuokralle. Mikäli vuokralainen jättää vuokran maksamatta, välitysliike maksaa joka tapauksessa vuokran vuokranantajalle. Kaikki vuokravälitysliikkeet eivät kuitenkaan anna vuokratakausta. Tällöin vuokravälitysliikkeellä ei välttämättä ole kovin suurta intressiä vuokralaisvalinnassa.

Miksi vuokrata sijoitusasuntosi Asunto Mandaatin kautta?

Asunto Mandaatti tarjoaa asuntojen vuokravälitystä, jossa sekä vuokranantajalla että välittäjällä on aidosti yhteisenä tavoitteena löytää vuokra-asuntoon luotettava ja pitkäaikainen vuokralainen. Asunto Mandaatti takaa vuokran koko vuokrasuhteen ajalle. Vuokranantajana saat varman vuokran aina kuukauden 15. päivä siltä ajalta, kun asunto on vuokrattu.

Vuokranantajana saat asunnon välityksen täysin maksutta.

Asunto Mandaatti myöntää kaikissa vuokrakohteissa vuokralaiselle vakuuspalveluna 2kk vuokratakauksen. Vakuuspalvelu on maksullinen palvelu, jonka ansiosta vuokralaisen ei tarvitse sitoa omaa rahaa vuokravakuudeksi. Siksi Asunto Mandaatin intressinä on löytää luotettava ja pitkäaikainen vuokralainen.

Hoidamme kommunikoinnin vuokralaisen kanssa vuokrasuhteen aikana puolestasi, jolloin säästät vapaa-aikaasi. Vuokrasuhteeseen liittyvien asioiden hoito voi viedä yllättävän paljon aikaa etenkin, jos omistat useampia asuntoja tai asunto sijaitsee toisella paikkakunnalla. Palvelukattaus on suunniteltu tekemään asuntoasiat helpommiksi ja joustavammiksi sijoitusasuntonsa vuokraamista harkitsevalle. Nykyaikaisen välittäjän työkaluihin kuuluu monet sähköiset palvelut, jotka tekevät yhteistyöstä vaivatonta.

Me välitämme myös siitä, että asuntosi säilyy hyvässä kunnossa. Meillä on vahva osaaminen huoneiston kuntoon liittyvistä asioista. Teemme asuntoon muuttotarkastuksen ja dokumentoimme sen aina vuokralaisen vaihtuessa. Asunnon normaali kuluminen täytyy hyväksyä mutta asiantunteva muuttotarkastus kannustaa myös vuokralaista pitämään asuntoa siistinä.

Mikäli sinulla on sijoitusasunto Kuopiossa tai Siilinjärvellä, jolle haluat varman ja säännöllisen vuokratulon, Asunto Mandaatin Varma Vuokra välityspalvelu tarjoaa kattavan palvelukokonaisuuden.