Blogi

Koti myyntikuntoon -Huolellinen siivous

Asuntojen myynnissä meidän tavoitteenamme on mahdollisimman nopea myynti ja paras hinta. Näihin tavoitteisin vaikuttaa monikin asia, mutta tässä blogissa haluamme kertoa tarkemmin huolellisen siivouksen ja huoltotoimenpiteiden merkityksestä asunnon myyntiin. Kysyimme muutamia täsmävinkkejä myös paikalliselta siivousalanyritykseltä, Siivoovalta.

Yleisilme kuntoon

Asunnon perusteellisella siivouksella ja pienillä huoltotoimenpiteillä on suuri merkitys hyvään ensivaikutelmaan. Usein oman kodin pieniin rikkoontumisiin tottuu, eikä oikein enää huomaakaan niitä, joten ensimmäisenä olisi hyvä tarkastella asuntoa ulkopuolisen näkökulmasta. Kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi listoihin, valaisimiin, kiintokalusteisiin ja pintoihin. Pienilläkin toimenpiteillä kuten puuttuvan listan asennuksella, valaisimen polttimon vaihdolla tai kalusteoven saranoiden säädöllä voi olla iso merkitys yleiseen ilmeeseen. Toisena tärkeänä asiana kannattaa kiinnittää huomiota ylimääräisten tavaroiden järjestämiseen. Jos vain aikaa löytyy, niin ennen myyntiä on mitä parhain aika laittaa tarpeetonta tavaraa kiertoon. Tämä toimenpide maksaa taatusti itsensä takaisin tulevaisuuden muutossa. Ylimääräisiä tavaroita on hyvä järjestellä kaapistoihin ja varastotiloihin, näin mahdolliselle ostajallekin tulee mielikuva asunnon hyvistä säilytystiloista.

Siivouksella vauhtia asunnon myyntiin

Kun pienet fiksailut ja ylimääräiset tavarat on saatu hoidettua, voidaan siirtyä siivoukseen. Siivottu koti on varmasti yksi eniten positiivisia mielleyhtymiä tuottava asia uutta kotia etsiessä, siispä siihen kannattaa panostaa. Perussiivous kannattaa tehdä kaikkiin kodin tiloihin ja erityistä huomiota kannattaa kiinnittää keittiöön, sekä wc- ja kylpyhuonetiloihin. Ikkunoiden siisteys kannattaa myös tarkistaa, monesti puhtaat ikkunat antavat puhtaan vaikutelman koko tilaan. Keittiössä kannattaa tehdä perusteellinen pintojen puhdistus ja huomioida myös kodinkoneiden etupinnat ja altaan puhtaus. Näyttöjä ajatellen ylimääräiset tavarat tasoilta kannattaa siirtää kaapistoihin.

Myös wc- ja kylpyhuonetiloissa perusteellinen siivous antaa huolitellun vaikutelman. Perusteellisella kalkin puhdistuksella saadaan usein kylpyhuone näyttämään vuosia uudemmalta. Wc-tiloissa siivous ja käyttötavaroiden siirtäminen kaapistoihin selkeyttää tilaa kummasti. Kysyimme muutamia täsmävinkkejä kylpyhuoneen siivoamiseen Kuopiolaiselta siivousalanyritykseltä Siivoova:lta ja saimmekin oikein hyvät perusohjeet yrittäjiltä Vuokolta ja Emmiltä.

Siivousvinkit:

1. Lasisen suihkuseinän siivous

Valitse lasisen suihkuseinän pesuun hapan, mielellään geelimäinen pesuaine. Levitä pesuaine lasiin ja anna vaikuttaa. Hiero kevyesti pehmeällä hankaussienellä. Tämän jälkeen huuhtele lasi runsaalla vedellä. Kuivaa lasi kiillotusliinalla. Kiillotusliinaksi sopii hyvin esimerkiksi nukkaamaton puuvillainen keittiöliina. Toista käsittely tarvittaessa. Kuopion ja Siilinjärven alueella hanavesi on todella kalkkista. Tästä johtuen kaikkea kalkkia ei välttämättä saa pois ensimmäisellä käsittelykerralla. Huonoimmassa tapauksessa kalkkitahroja jää useasta käsittelystä huolimatta.

2. Kylpyhuoneen kaakelit ja saumat

Kylpyhuoneen kaakelien ja saumojen pesuun tarvitaan sekä emäksistä, että hapanta pesuainetta. Emäksisellä pesuaineella irrotetaan rasvalika, ja happamalla kalkki.

Aloita pesu kastelemalla kaakelit lämpimällä vedellä. Seuraavaksi laita emäksinen pesuaine vaikuttamaan. Tämän jälkeen harjaa kaakelit kylpyhuoneharjalla ja saumat saumaharjalla. Huuhtele sitten kaakelit, ja toista edellinen vaihe happamalla pesuaineella. Huuhtele kaakelit.

Lopuksi neutraloi pinnat emäksisellä pesuaineella, sillä hapan pesuaine voi vahingoittaa silikoneja, mikäli se jää pinnoille vaikuttamaan.

Viimeistele jälki vielä kuivaamalla kaakelit lastalla ja kiillottamalla suihkuhanat kiillotusliinalla.

3. Peilien puhdistus

Pyyhi peilistä aluksi pölyt pois mikrokuituliinalla. Tämän jälkeen pyyhi tahrat kostealla liinalla ja käytä tarvittaessa ikkunanpesusuihketta pinttyneimpiin likoihin. Lopuksi kuivaa peili kuivalla kiillotusliinalla.

 

Viimeisenä muttei vähäisimpänä huomiota kannattaa kiinnittää tilojen raikkauteen. Huolellisella siivouksella, tuuletuksella sekä lakanoiden ja pyyhkeiden vaihdolla saadaan usein myös tämä hoidettua kuntoon. Sisätiloja siivotessa ei kannata kuitenkaan unohtaa sisäänkäynnin ja ulkotilojen merkitystä. Ulkona vuodenajan mukaan huollettavana on nurmikko tai lumityöt. Kuten sisätiloissakin myös ulkoa kannattaa viedä varastoon ylimääräiset tavarat. Houkuttelevalla sisäänkäynnillä luodaan hyvä ensivaikutelma asunnosta.

 

Asunnon parhaaseen myyntikuntoon saaminen voi joissakin elämänvaiheissa olla haasteellista ja tuolloin kannattaakin harkita ulkopuolista apua. Käy kurkkaamassa siivousalan yhteistyökumppanimme nettisivut ja palvelutarjonta www.siivoova.fi

Lyhyesti Siivoova Oy:stä

Siivoovan tarina on saanut alkunsa kahden ystävän idean yhdistämisestä. Vuokko ja Emmi olivat jo pitkään halunneet alkaa yrittäjiksi toistensa ajatuksista tietämättä. Molempien ajatuksena oli tyylikäs, nuorekas ja paikallinen siivousalan toimija, joka työllistäisi yrittäjän lisäksi muitakin alasta kiinnostuneita. Vuoden 2022 alussa nämä ideat sanottiin ääneen saman pöydän ääressä, ja sen ideoinnin lopputuloksena syntyi Siivoova Oy, Kuopiolainen siivousalan yritys. Varsinainen toiminta alkoi saman vuoden huhtikuussa.

 

Tarjoamme palveluitamme laaja-alaisesti niin yksityistalouksille kuin yrityksillekin. Missiomme on tuottaa Kuopiolaisille parempaa elämää, siivous kerrallaan. Samalla haluamme parantaa koko siivousalan arvostusta. Sloganimme -Sillä sinulla on muutakin tekemistä- tarjoaa asiakkaillemme vaihtoehtoa jättää siivoamisesta nauttiminen meille samalla, kun asiakas itse voi lähteä omien rakkaiden harrastustensa pariin. Tätä ajatusta pääsimme jakamaan, sillä toteutimme vuonna 2022 yhteensä yli 800 siivousta.